Sayısı gün geçtikçe artan atıksu arıtma tesisi prosesleri sonucunda çıkan yan ürün olan kimyasal/biyolojik arıtma çamurlarının bertarafı ve taşınması günümüzde büyük problem teşkil etmeye başlamıştır. Yüksek oranda su içeren bu çamurların hacminin azaltılması yöntemiyle kompakt hale gelen çamurların depolanması sınırlı sayıda çamur bertaraf tesisi bulunan ülkemizde önemli bir avantaj sağlamaktadır. Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma tesislerinden çıkan çamurun susuzlaştırılması ve kurutulması amacıyla çamur susuzlaştırma ve çamur kurutma tesislerini anahtar teslimi olarak kurmaktayız.
Çamur susuzlaştırma işlemi, atıksu arıtıma tesisi prosesleri sonucu oluşan sıvı veya yarı katı halde bulunan, kokulu; uygulanan arıtma türüne bağlı olarak belli oranda katı madde içermekte olan ve bu arıtma çamurunun içerdiği nem oranının azaltılması amacıyla uygulanan bir çamur kurutma işlemidir. Böylece nem oranı düşürülerek katı bir hale gelmiş çamur kekinin bertaraf ve taşıma işlemi daha kolay bir şekilde yapılır.
Ulusal ve uluslararası standartlara uygun olarak dizaynı ve projelendirilmesi yapılan çamur susuzlaştırma (çamur kurutma) tesisleri; atıksu cinsi ve arıtma prosesine göre susuzlaştırma yöntemleri belirlenerek en ekonomik ve güvenli şekilde kurulum yapılır. Kurutulmuş çamurun değerlendirilmesi veya yakıt olarak yakma tesislerinde veya çimento vb. fabrikalarda yakılarak ısı elde edilmesi şeklinde farklı uygulamalar ile kurutulmuş çamur değerlendirilebilir. Detaylı bilgi için lütfen bizler ile iletişime geçiniz.